Brandvæsen advarer mod ukrudtsbrændere

Lørdag endte havearbejde galt i Tornemark ved Sandved. Se her, hvordan man bruger en ukrudtsbrænder korrekt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Brand og Redning i Næstved advarer nu haveejere om at være ekstra forsigtige, når de bruger ukrudtsbrændere.

Lørdag eftermiddag havde det nær endt helt galt, da en garage i Tornemark ved Sandved næsten udbrændte. Keld Andersen havde som så mange gange før taget sig af ukrudtet nær gavlen på sin garage med en ukrudtsbrænder.

-       Jeg havde slet ikke regnet med det, jeg havde ikke været i nærheden af noget, jeg mente, kunne brænde, fortæller Keld Andersen til TV2 ØST.

Garagen brød dog i brand og brandvæsenet blev tilkaldt. Det tog flere timer før ilden igen var under kontrol.

Og det er langt fra kun hos Keld Andersen, det ender galt. Faktisk er sæsonen for ukrudtsbrande netop begyndt, fortæller beredskabsinspektør Søren Nielsen fra Næstved Brand og Redning.

-       Nu begynder det at blive tørt og så begynder folk at bruge ukrudtsbrænder. Der er omkring 400 ukrudtsbrande om året, men det er jo kun dem, der bliver anmeldt.

Ifølge Keld Andersen holdte han godt øje, da han brugte sin ukrudtsbrænder. Og det var også først en halv time efter, han havde brændt ukrudt af, at ilden begyndte.

-       Det er jeg mest chokeret over, siger han.

Ifølge Søren Larsen fra Næstved Brand og Redning skal der holdes opsyn på det sted, men har brugt sin ukrudtsbrænder i mindst en halv time efterfølgende. Og så skal man huske det her:

-       Ukrudt skal svitses, det skal ikke brændes og hold brænderen væk fra tørt jord og tør bevoksning og hold den væk fra bygninger og biler. 

Korrekt brug af ukrudtsbrænder

På Beredskabsstyrelsens hjemmeside kan du se guide til den korrekte brug af en ukrudtsbrænder. Se mere her. 

 


Nyhedsoverblik