Brandvæsen advarer efter brand på legeplads

Foto: TV ØST

Det var det syntetiske gummiunderlag, der var skyld i den voldsomme røgudvikling, da en legeplads i lørdags gik op i flammer i Ringsted.

Det får nu brandvæsenet til at advare de lokale byggemyndigheder om det stærkt brandbare materiale, der bruges til underlag på flere legepladser.

Lørdag formiddag gik en legeplads op i flammer ved Klosterparken i Ringsted. Branden blev slukket i løbet af et par timer, men de store mængder sort røg kom bag på brandfolkene.

- Underlaget på legepladsen brændte også, og det var formentlig medvirkende til, at branden udviklede sig så voldsomt som den gjorde, forklarer viceberedskabschef hos Ringsted Brandvæsen, Jan Lynge Bærtelsen.

Nu vil han advare sine kolleger og de lokale byggemyndigheder om den mulige fare ved det stærkt brandbare underlag. Det bruges på flere legepladser som alternativ til sand eller træflis.

- Nu forventer man jo ikke, at en legeplads brænder. Men jeg tror, det er vigtigt at være opmæksom på at få god afstand til bebyggelse i forbindelse med oprettelse af nye legepladser, siger han.

Gummiunderlaget er ikke let antændeligt men brænder altså hurtigt, når der først er ild i det. Politiets undersøgelser skal nu vise, hvordan ilden opstod.

- Lige nu ved vi ikke, om det er en påsat brand, eller om der er tale om drengestreger kombineret med nogle uheldige omstændigheder. Så vi mangler nogle tekniske undersøgelser, siger efterforskningsleder Tom Buhl Larsen.

Han fortæller, at politiet meget gerne vil høre fra vidner - især beboere eller andre, der var i området lige op til branden, som fandt sted lørdag formiddag omkring klokken 10:30. Vidner kan henvende sig hos viceværten tirsdag mellem klokken 16 og 20, hvor politiet vil være til stede.

02:03 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App