Ansatte må blive hjemme fra brandfabrik

Foto: TV ØST

Weekendens brand på Expladan i Hårlev var så voldsom, at medarbejderne er blevet bedt om at blive hjemme den næste uge.

De 20 medarbejdere på Expladan i Hårlev får forlænget påskeferie. De er blevet bedt om at blive hjemme, efter at der natten til søndag opstod en voldsom brand på deres arbejdsplads.

- Vi har meddelt medarbejderne, at de ikke skal møde ind på arbejde før efter påske, siger salgsansvarlig på Expladan Gabi Juul-Bergstrøm til Dagbladet.

3000 kvadratmeter brændt ned

Midt- og Vestsjællands Politi sagde mandag morgen til TV2 Øst, at brandteknikere formentligt ville nå ud til plastfabrikken i løbet af dagen. Gættet fra både politi og brandvæsen har indtil videre været, at ilden er startet i en produktionsmaskine, og når brandårsagen er slået helt fast, kan sagen gå videre til forsikringsselskabet.

- Vi begynder selvfølgelig snart på selve oprydningsarbejdet, når alle de tekniske undersøgelser er overstået. Og derefter må vi begynde at rekonstruere det hele, siger Gabi Juul-Bergstrøm, der er overbevist om, at ejeren Knud Holmager vil bygge virksomheden op igen.

Ifølge Dagbladet er hele fabriksarealet i Hårlev på 24.000 kvadratmeter, hvoraf 5000 kvadratmeter er under tag. 3000 kvadratmeter af fabriksbygningen er brændt ned til grunden.

02:25 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App