Boykot af socialdemokrat breder sig til hele regionen.

3F i hele Region Sjælland har besluttet, at man ikke længere vil støtte regionsrådsmedlemmet Tommy Kamp (Soc.dem.)

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Forleden måtte falckredder Carsten Nielsen lægge øre til en voldsomme beskyldninger mod ham selv og hans kolleger.

- Jeg er rystet over at en politiker - ydermere en socialdemokrat - kan finde på at udtale sig på den måde, som han gør - om noget, som han ikke ved noget om, siger Carsten Nielsen.

I P4 Sjælland kritiserede regionsrådsmedlemmet, Tommy Kamp, falckreddernes overenskomst, fordi redderne får op til syv gange højere løn for en overarbejdstime i forhold til en normal time. Ifølge Tommy Kamp betyder det, at det er en fordel for redderne at arbejde langsomt. Men det kan slet ikke lade sig gøre, lyder det fra falckredderne.

- Vi bliver kontrolleret hele tiden, og regionen kan selv holde øje med, præcis hvor lang tid vi er om at udføre opgaven, fortæller Carsten Nielsen.

I går protesterede redderne hos Falck i Slagelse. I dag bredte utilfredsheden sig til flere andre Falck-stationer, der nu vil boykotte socialdemokraterne i Region Sjælland.

Reddernes fagforbund 3F støtter op om protesten. Alle regionens afdelinger har nu besluttet at droppe deres politiske støtte til Tommy Kamp.

For overenskomsten skal netop sikre, at redderne ikke bringer sig selv og patienterne i fare.

- Der er jo ikke nogen, der har lyst til, at redderne skal køre ambulance ud over 13 timer. Og det er først efter 13 timer, at de høje takster træder i kraft, siger formanden for 3F i Ringsted, Tommy Mortensen.

Det bliver ikke nemt for Tommy Kamp at vende stemningen i fagforbundet.

- Det er jo svært at komme igen efter sådan en udmelding, men en offentlig undskyldning kunne måske være til gavn, siger Tommy Mortensen.

 

Sådan fungerer reddernes overenskomst:

En døgnvagt har 10 vagter om måneden. I tidsrummet 8.30 - 16.30 tæller man ikke minutter. Der kan redderen altså i teorien køre alle 8 timer på vejene.

Resten af døgnet (tidsrummet 16.30 - 8.30) er månedsnormen for udført arbejde 1.500 minutter fordelt på de 10 døgnvagter om måneden - i snit 2 timer og 30 minutter pr. Vagt. Grunden til det er, at redderne skal kunne hvile og være friske, når de rykker ud.

Taksten for overarbejde er delt i tre: Hvis redderne arbejder mellem 1.500 og 1.680 minutter tæller det dobbelt. Mellem 1.680 og 1.860 minutter ganger man med fire, og hvis det er mere 1.860 minutter ganger man med syv.

Det er svært for redderne at snyde med overarbejdsminutterne. Falck har nemlig et computersystem, som udregner tiden for hver enkelt tur, redderne er på. Systemet er efter sigende meget præcist, og hvis et hold bruger mere tid end computeren har beregnet, så skal redderne forklare hvorfor.

Desuden tæller tiden ikke, når redderne er på vej hjem til stationen. Redderne kan altså ikke køre en omvej og på den måde forlænge arbejdstiden.


Nyhedsoverblik