Borgmestre: "Det er pinligt" (VIDEO)

Borgmestre kritiserer nu skarpt deres kollegaer i regionen for ikke at have fået penge af regeringen til at modernisere sygehusene. Men flertallet i regionen er ikke villige til at ændre et komma i sygehusplanen for at få regerings penge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De syge i regionen kan se frem til dårligere sygehuse end i andre dele af landet, hvis ikke regionsrådet ændrer sygehusplanen.

Fem borgmestre i Holbæk, Ringsted, Sorø, Næstved og Stevns mener, at regionsrådet må ændre sygehusplanen.

TV2 ØST har talt med nogle af borgmestrene. Se interviews herunder:

- Region Sjælland har ikke løst opgaven, det er pinligt, siger Niels Ulrich Hermansen, borgmester i Ringsted.

- Det må karkteriseres som en ommer, de har ikke løst den opgave, som de var sat til, siger Ivan Hansen, borgmester i Sorø

- Hvilket indtryk gør den kritik på dig? Ingenting, det er godt, at borgmestrene interesserer sig for sundhedsvæsnet, men den her plan har været i høring og vi har talt med samtlige kommuner, siger Tommy Kamp, fromand for socialdemokraternes gruppe i Regionsrådet.

Det er formanden i Regionsrådet Kristian Ebbensgård er enig i.

Regionen er ellers kun tiltænkt 1,3 mia. kr. ud af 15 mia kr., for de vil ikke nedlægge små sygehuse, som det anbefales. Men de få penge får ikke flertallet i Regionsrådet til at overveje at ændre sygehusplanen.

- Jeg ser ingen grund overhovedet til at ændre i den. Så du vil ikke ændre nogen detaljer for at få flere penge? Ne j, ikke for at få penge. Det er en mærkelig måde at styre Danmark på. Regeringen siger, at vi har lokalt selvstyre, hvor vi vælger folk, men hvis vi ikke gør som de siger, så får vi ingen penge, siger Tommy Kamp.

De Radikales formand siger, at de ikke vil afvise at lave om i sygehusplanen.

Hvis det ikke bliver tilfældet vil borgmestrene bede om hjælp på Christiansborg.

- Det er en naturlig følge, at så er der andre, der må tage de upopulære beslutninger, siger Ivan Hansen.

- Så er der jo ikke andet end staten til det, siger Niels Ulrich Hermansen.

De udmeldinger overrasker Tommy Kamp.

- De forfalder nu til at bede regeringen og folketinget om at overrule et andet demokratisk organ, det er deprimerende, siger Tommy Kamp.

Regionen skal nu forhandle med folketingspolitikerne for at forsøge at få mere end de 1,3 mia. kr. som eksperter har tiltænkt dem.

 


Nyhedsoverblik