Borgmester: En fantastisk glædelig dag

Foto: TV ØST

En årelang økonomisk kamp for udkantskommunerne ser endelig ud til at give afkast.

Guldborgsund Kommune kan blive 45 mio. kr. rigere fra næste år. Det sker, hvis regeringens spritnye udspil til en ændring af udligningsreformen endeligt bliver vedtaget.

En nyhed, som begejstrer Guldborgsunds borgmester John Brædder, der i årevis har kæmpet for en større udligning mellem kommunerne.

- Det er en fantastisk glædelig dag. Fakta er, det bliver væsentlig nemmere at lave budget til 2013, siger han i dag til TV2 ØST.

Guldborgsund kommune står til at få den største økonomiske kompensation i Region Sjælland - kun overgået af Lolland Kommune, der indkasserer knap 4 mio. kr. mere. Pengene skal blandt andet hentes hos landets velhaverkommuner.

- Endelig har regeringen indset, at det er på tide, der bliver mere lige vilkår mellem land og by, understreger John Brædder, og tilføjer, at det på sigt er ambitionen for Guldborgsund at blive uafhængig af andre.

Ifølge økonomi- og indenrigsministeren er det ikke en tilfældighed, at netop en kommune som Guldborgssund bliver særligt tilgodeset.

- Der er nogle borgere, der er i en særlig udsat position, og som har brug for at man som kommune rækker ud og sørger for, at blandt andet børn får den støtte de skal have, forklarer Margrethe Vestager.

På gaden i Nykøbing i dag var ønskelisten til Guldborgsund-borgmesteren lang. Bedre plads i institutionerne, tilskud til ældreplejen og en modernisering af skolerne, var blandt de ønsker som gav tydeligst genklang.

Og måske er kimen nu lagt til at nogle af ønskerne kan gå i opfyldelse.

- Bedre skoler, pasning og ældre - det er de ting, som ligger i kortene, og som vi vil gå ind og kigge på, lyder det fra borgmesteren.

04:21 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App