Borgere protesterer mod kiosk-lukning

På Korsør Station lukker DSB deres Kort og Godt kiosk. Det er borgerne kede af og derfor har de startet en underskriftsindsamling i protest.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

DSB har besluttet at lukke 14 kiosker på togstationer i hele Danmark. I vores område vil der lukke tre stationskiosker.

Det er kiosken på Haslev Station, som lukker den 5. juli, kiosken på Sorø Station som lukker den 1. juli og på Korsør Station vil deres Kort & Godt kiosk lukke den 30. september.

- Det gør vi af økonomiske årsager. I gennemsnit der giver hver butik et underskud på en halv millioner kroner om året, siger Nicholas Olsen, som er regionschef for Stationer og Tryghed i DSB.

Lukningen af kiosken på Korsør Station har fået korsoranerne op på mærkerne. Mange er nemlig kede af, at den skal lukke.

- Det har jeg det skidt med. Man kender dem herude, for når man selv skal ud og rejse, går man lige ind og siger dav, og så køber en kaffe eller sodavand, når man skal afsted, siger Ronny Jørgensen fra Korsør.

Derfor har Ronny Jørgensen startet en underskriftsindsamling.

Samlet omkring 3.000 underskrifter ind

I 13 forskellige butikker i Korsør har Ronny Jørgensen været ude med hæfter, hvor folk kan skrive under for at bevare kiosken på stationen. I følge initiativtageren har omkring 3.000 personer skrevet under.

- Det viser, at der er interesse i, at vi har vores kiosk på stationen stadigvæk og folk er glade for, at der bliver lavet nogle initiativer, siger Ronny Jørgensen.

Ronny Jørgensen kører rundt i de forskellige butikker og skifter hæfterne ud med nogle nye, når de er fyldt op med underskrifter. De personer vi mødte på Korsør Station var også kede af, at kiosken skal lukke.

- Det synes jeg, er rigtig trist. Det er da rart, at man kan få fornyet sit pendlerkort og sådan lige købe noget i kiosken, inden man skal hjem. Det har jeg da brugt mange gange, siger Stine Jullerup, som pendler mellem Odense og Korsør.

- Det er jo ærgeligt, for når man skal med toget og man har lyst til et eller andet at drikke, så kan man jo ikke købe noget. Eller hvis man skal fylde penge på sit rejsekort og man ikke har Dankort, så kan du heller ikke købe det. Så skal du helt til Slagelse, siger Mikkel Henningsen.

Protesten nytter ikke noget

Hos DSB lytter man til borgernes protester, men der er ikke noget at gøre.

- Når vi kigger på DSB´s økonomiske situation, så er det nogle beslutninger, som der er taget og det er nogle beslutninger, som der holdes fast i, siger Nicholas Olsen.

Det holder ikke Ronny Jørgensen tilbage fra at blive ved med at samle underskrifter ind.

- Det er jeg ligeglad med. Jeg kæmper videre. Jeg håber på at nogle af de andre byer, hvor de også har det samme, at de gør det, så DSB kan forstå, at det ikke er for sjovt, at vi laver det her, siger Ronny Jørgensen.

Ronny Jørgensen har prøvet at få lokalpolitikere til at bakke op om protesten mod lukningen. Han vil blive ved med at samle underskrifter ind indtil den 15. juli. Derefter vil han aflevere dem til DSB.


Nyhedsoverblik