Bombe under sundhedsvæsen

Sjælland er hårdt ramt af mangel på læger og sygeplejersker og om seks-syv år kan det være endnu værre, forudser ekspert. Går det helt galt vil op imod hver tredje stilling, som læge eller farmaceut være ubesat

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sundhedsvæsnet i hovedstadsområdet og på hele Sjælland kommer snart til at stå med enorm mangel på læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, bioanalytikere og andet personale, skriver Berlingske Tidende søndag

I løbet af få år vil op imod hver tredje stilling som læge eller farmaceut være ubesat, og når det gælder sygeplejersker, fysioterapeuter og andre med en kort eller mellemlang, videregående uddannelse vil det ikke være muligt at få besat hver femte stilling. Det fremgår af tal fra Beskæftigelsesregionen på Sjælland og Region Hovedstaden, hvor politikere nu slår alarm.

- Vi oplever dagligt historier om, at personalemangel betyder sengelukninger på psykiatriske afdelinger, aflyste operationer osv. Og jeg gyser ved fremtidsudsigterne til endnu større mangel på personale. Hvis vi ikke her i 11. time får vendt skuden, så har vi her en bombe under det danske sundhedsvæsen, siger Benedikte Kiær (K).

De nye tal fra Sjælland er endnu mere dystre end de tal for hele landet, som regeringens rådgiver på sundhedsområdet, professor Kjeld Møller Pedersen, fremlagde i Berlingske Tidende i onsdags. Heraf fremgik det, at sundhedsvæsnet om seks-syv år vil mangle helt op imod 15.000 læger, sygeplejersker og andet plejepersonale. Det svarer til mindst 20 pct. underbemanding over hele landet. Allerede i dag er der 1.700 ledige stillinger på hospitalerne i Region Hovedstaden, viser de nye tal fra regionen.

Ritzau


Nyhedsoverblik