Børnenes påskeæg

Børnene skal selvfølgelig have påskeæg næste uge, men måske vil de gerne have noget helt andet end forældre og bedsteforældre tror.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Indpakning med med små kyllinger og glitrende cellofan fanger både voksne og børn, når der skal shoppes æg. 

- Jeg kigger efter pris og indpakning, siger Lene Kjædegaard. 

Det vil en ekspert i chokolade gerne lave om på.

- Jeg synes, det kunne være interessant, at folk begynder at forholde sig til, hvordan det smager. Min er faring er, at når folk først begynder at at smage på de typiske børneæg, så er det er ikke noget man får en smagsoplevelse af, siger Toma Hansen, formand for det ikke kommercielle Chokoladeselskabet.

Han mener, det er vigtigt at børn vænnes til at smage på gode madvarer.

- Hvis vi ikke udfordrer børns smagsløg, så bærer du ved til den danske madkultur med, at vi går efter fabriksfremstillet mad af ikke høj kvalitet, siger Tom Hansen.

Chokoladeeksperten kan hjælpe dig med at udvælge et godt æg.

- Så er der et lille trick, når man læser ingridientslisten. Det, der er mest af, står først og det, der er næst mest af, står næst osv. Kakaomasse er det der helst skulle stå først på deklarationen, men på de fleste børneæg er det sukker og kakaosmør.  

Den kvalitet skal man oftest i specialforretninger for at få. Her koster et godt chokoladeæg 100 kr. for 150 gram, men et påskeæg af ringere kvalitet koster omkring 30 kr i supermarkedet for 100 g.

 


Nyhedsoverblik