Børn sexmobber i skolen

Seksuelle krænkelser på krop og sjæl er et ubredt problem blandt skolebørn, viser en ny undersøgelse.

Seksuelt krænkende skælsord og det at blive taget på bryster og bagdel er hverdag for mange folkeskolelever fra 7. til 9. klasse. Det viser en ny undersøgelse fra antimobbekonsulenterne ved Amok og Mobbeland.

I undersøgelsen svarer 29 procent af børnene, at de er blevet kaldt seksuelt krænkende navne, 23 procent er blevet taget på bryster eller bagdel og 19 procent har fået negative kommentarer om deres krop.

På Holbæk Private Realskole kender de også til problemet.

- Udtryk som 'bøsse' og 'luder' hører vi tit, at de slynger ud uden egentlig at tænke over, hvad det betyder, siger Charlotte Brønnum, der er pædagogisk leder og lærer på Holbæk Private Realskole.

Men skolen fik i dag sat fokus på problemet, da Sex og Samfund gæstede 7. klasse til to timers seksualundervisning. Foreningen mener, at seksualundervisning for de helt små elever skal være en del af løsningen.

-  Seksualundervisning handler jo om meget andet end sammenleje. Vores forslag er, at man allerede starter på seksualundervisning i 0. klasse for at sætte fokus på at begå sig med sine venner og snakke om hvilke ord, man kan bruge om hinanden, siger Cathrine Smidt, der er seksualunderviser i Sex og Samfund.

På skolen i Holbæk bliver forslaget dog mødt med skepsis.

- Jeg synes, det er alt for tidligt. Vi skal selvfølgelig arbejde med sproget, og med hvordan vi behandler hinanden helt ned til 0. klasse som en del af trivslen. Men seksualundervisningen skal først komme i fjerde eller femte klasse, og der skal vi være åbne omkring det, siger Charlotte Brønnum.

02:21 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App