Børn øver naturkatastrofe

Foto: TV ØST

Hungersnød, oversvømmelse og jordskælv er langt fra en dansk virkelighed. Men i dag fik børn fra Vigersted Skole ved Ringsted lov til at prøve, hvordan man tackler en naturkatastrofe.

Landet over sætter 300 skoler fokus på naturkatastrofer denne uge. I dag skulle 60 børn på Vigersted skole lægge matematikbøgerne fra sig. De skulle nemlig evakueres.

- Lærerne påstod, at der kunne ske et jordskælv, hvis vi gik ind i klassen, fortæller Rasmus Victor Fuchs, 5. klasse på Vigersted Skole.

Selvom der vist nok ikke var noget jordskælv på Ringsted-egnen i dag, så skulle børnene både rense beskidt vand, lave mad af nødrationer og lære førstehjælp - alt sammen under kyndig vejledning fra Røde Kors.

- De voldsomme billeder af sultkatastrofen i Afrika for eksempel er overalt. Vi ved også børn ser på de her billeder. De har et stigende medieforbrug og ser mere og mere fjernsyn, og de bruger nettet mere. Derfor synes vi også, det er rigtig vigtigt at give børn en forståelse af, hvad en katastrofe er, siger Julie Lorenzen, pressemedarbejder, Røde Kors.

01:44 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App