Naboer strides

Naboer strides, og 130 gange om året må kommunerne her i landsdelen gribe ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På overfladen emmer det af søndagsfred i parcelhuskvarteret i Sandved nær Næstved. Men en blå farve har sat sindene i kog.

- Denne blå farve er helt ublandet, og den er healende og holder onde ånder væk, forklarer Thor Nørgaard, mens han peger på sin blåmalede carport.

Når man er spirituel er farver vigtige. Hos naboerne er farven imidlertid ikke noget hit, og de ønsker, at reglerne bliver overholdt

- Det er ikke så meget farven i sig selv, men mere det at det strider mod lokalplanen, siger nabo Michael Thomson.

Tidligere var hele Thor Nørgaards hus blåt, men efter naboklager blev han pålagt at male det om. Nu er huset malet lyserødt i stedet - ikke en farve han bryder sig om - men den var lovlig - og Thor Nørgaard ønskede at give naboerne en lærestreg.

- Det er en form for protest. Kan naboerne ikke lide blå, må de får den her farve i stedet, og jeg håber da ikke de kan lide farven, siger han.

Hos Næstved Kommune er de vant til at håndtere nabostridigheder, og de har et godt råd til dem der ønsker en god dialog med sin nabo.

- Gå ind og tag og besøg naboen, og lyt til hvordan det opleves fra den anden side af hækken. Drik en kop kaffe sammen. Det kan rent faktisk løse mange konflikter inden de bliver for store, siger Jørgen Gerner Hansen, der er vicedirektør i Næstved kommunes teknik og miljøforvaltning.

Der står ikke noget i lokalplanen om farven på plankeværk. Så nu har Thor Nørgaard sat et blåt plankeværk op som vender over mod naboerne. Thor Nørgaard er i sær vred over, at naboerne klagede til kommunen i stedet for at komme til ham først.


Nyhedsoverblik