Biskopper splittede over homovielser

Foto: TV ØST

Der er ikke enighed blandt biskopperne om, hvorvidt man skal støtte op en ny lov, der skal gøre det muligt for homoseksuelle at blive viet i Folkekirken. Lolland-Falsters biskop er stærkt imod lovforslaget.

Folkekirkens 10 biskopper anklager, med få undtagelser, kirkeministeren for at tromle ind over kirkens indre anliggender. Det fremgår af de høringssvar, de i går afgav om lovforslaget til en ny ægteskabslov, der sandsynligvis betyder, at homoseksuelle par får ret til en kirkelig vielse. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Men der er stor forskel på biskoppernes holdning til lovforslaget. Steen Skovsgaard i Lolland-Falster Stift understreger i sit høringssvar, at han er imod lovforslaget og under ingen omstændigheder vil medvirke til udarbejdelsen af et ritual.

Det er kun biskopperne i København og Aarhus, der ingen bemærkninger har til lovforslaget. Biskop over Københavns Stift Peter Skov-Jakobsen udtrykker til gengæld sin glæde over, at homoseksuelle garanteres samme rettigheder i folkekirken som alle andre.

Familieretsstyrelsen oplyser, at der i alt er indkommet 70 høringssvar vedrørende en ny ægteskabslov.

Høringsfristen udløb i går klokken 12. Alligevel offentliggøres høringssvarene ikke, før lovforslaget er fremsat, hvilket sker i næste måned. Kirkeminister Manu Sareen (R) har allerede udtalt, at de første vielser af homoseksuelle vil finde sted i juni, og har dermed foregrebet høringssvarene. Der er politisk flertal for lovforslaget.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App