Biskopper: Fjern brylluppet fra kirken

Foto: TV ØST

Biskop i Lolland-Falsters Stift, Steen Skovsgaard, er parat til at droppe alle vielser i Folkekirken, hvis det kan løse konflikten omkring vielser af homoseksuelle.

»Det er så yndigt at følges ad …,« lyder det i en af de salmer, der ofte bliver sunget ved et kirkebryllup.

Men få måneder før to nye lovforslag skal sikre, at homoseksuelle fra den 15. juni får mulighed for at blive viet på lige fod med heteroseksuelle i kirken eller på rådhuset, er kirkeminister Manu Sareen (R) og en række af landets biskopper helt ude af trit med hinanden, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Politikerne bør vedtage en lovgivning, der sidestiller homo- og heteroseksuelle i forhold til ægteskabet, men som kun gælder på rådhuset. Så kan vi finde ud af, hvad der skal gælde i kirken bagefter,« siger biskop Kresten Drejergaard, Fyns Stift.

»Folk har den opfattelse, at et bryllup i kirken er en hellig handling. Men det er en juridisk handling, som det borgerlige samfund har ejerskabet til,« siger han.

Også biskop Steen Skovsgaard, Lolland-Falsters Stift, og biskop Karsten Nissen, Viborg Stift, mener, at konflikten om homovielser kan løses ved helt at fjerne bryllupperne fra kirken.

01:43 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App