Billig vinter for Lolland Kommune

Foto: TV ØST

Vinteren er ved at slippe sig tag i regionen, og det betyder, at Lolland Kommune kan se frem til at usædvanlig billig vinter i denne omgang

De første erantisser er allerede begyndt at titte frem fra jorden, og meget kunne tyde på, at foråret er på vej. Ifølge Danmarks Metrologiske Institut ser det ikke ud til, at der kommer flere sibiriske kuldegrader i resten af måneden. Det kan dermed betyde en usædvanlig billig vinter for Lolland Kommune. Sidste vinter brugte kommunen 21 millioner kroner på snerydning. I år har de indtil videre kun brugt 2,5 million på at holde veje og fortove fri fra sne.

 

-Det har været meget gunstigt i forhold til vores økonomi. Vi har været meget lidt ude med sneplovene, og det er det, der koster i vinterberedskabet, siger Allan Bach Laursen, Park-og vejchef i Lolland Kommune.

Også hos kommunens mandskab falder den milde vinter og udsigten til forår i god jord.

-Jeg savner ikke de vintre, som vi har haft de to foregående år. Selvfølgelig er det sjovt at tage en tur på sneploven, men det er noget, man hurtigt bliver ked af. Man bliver aldrig færdig, når det bare bliver ved med at sne, siger John Andersen, der er tilsynsvagt i vinterberedskabet for Lolland Kommune.

Der er heller ikke været brug for meget salt i år. Kommunen har halveret deres forbrug til 2500 tons til kun 1250 i denne vinter. Og for Lolland Kommune kan saltet godt få lov til at blive liggende til næste vinter.

-Det er dejligt, at vi ikke behøves at hænge i tovene, som vi har gjort i de sidste vintre. Det giver os tid og ro til at få forberedt nogle af de øvrige driftsopgaver, siger Allan Bach Laursen.

Skulle sneen dog mod forventning begynde at falde, så står både maskiner og mandskab klar til udrykning på Lolland.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App