Bilist anholdt for trafikdrab på fodgænger

Foto: TV ØST

Varebil overholdt ikke ubetinget vigepligt nord for Nykøbing Falster. Det kostede en 44-årig kvinde livet.

En 44-årig kvindelig fodgænger mistede torsdag livet, da to varebiler stødte sammen nord for Nykøbing Falster. Den 36-årige fører af den ene af varebilerne blev anholdt torsdag aften.

Han bliver nu sigtet for uagtsomt manddrab, siger vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Ulykken skete lidt efter klokken halv et torsdag eftermiddag på Gaabensevej i Stubberup. Kvinden blev ramt, da hun var ude at lufte sin hund.

En varebil kørte ud fra en sidevej uden at overholde sin ubetingede vigepligt og ramte en anden varebil, der kom kørende mod syd.

- Bilerne blev slynget rundt, og i den forbindelse blev fodgængeren ramt, siger vagtchef Søren Østervig hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ritzau.

- Hun blev erklæret død ved ankomsten til sygehuset i Nykøbing Falster, fortsætter han. Også kvindens hund døde ved det voldsomme sammenstød.

De to mænd, der kørte i hver sin varebil, kom også til skade. Ingen af dem alvorligt.

Den 70-årige mand, der kørte frem for ubetinget vigepligt, er blevet indlagt på sygehuset i Nykøbing, mens den 36-årige mand fra Eskilstrup, der førte den anden bil, i helikopter blev fløjet til Rigshospitalets traumecenter. Han er dog nu tilbage i politiets varetægt.

Ifølge folketidende.dk har vidner fortalt, at den 36-årige bilist formentlig kørte hurtigere end det tilladte. Det skal nu undersøges af en bilinspektør.

Jurister fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skal fredag afgøre, om den 36-årige skal fremstilles i grundlovsforhør.

/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App