Betalingsringen bliver udskudt - igen

Foto: TV ØST

Lovforslaget til betalingsringen er endnu ikke klar, og derfor er stor konference om ringen fredag aflyst.

  Loven om den omdiskuterede betalingsring bliver nu yderligere forsinket.

 Det har indtil nu været planen, at betalingsringen skulle drøftes fredag ved en konference med en række transportforskere, borgmestre og repræsentanter fra Movia forud for fremsættelsen af lovforslaget.

 Men konferencen er nu udskudt på ubestemt tid.

 - Der er ikke noget lovforslag endnu, så derfor bliver der heller ingen høring om færdselsringen på fredag, siger Benny Engelbrecht (S), formand for Folketingets transportudvalg til Ritzau.

Det skaber fornyet usikkerhed om, hvornår der kommer et lovforslag om betalingsringen.

 Forslaget skulle have været fremsat i slutningen af januar, men på grund af uenighed blandt regeringspartierne S, R og SF og stor modstand fra omegnsborgmestrene er det gang på gang blevet udskudt.

- Høringen bliver udskudt til et senere tidspunkt. I praksis beslutter vi først en ny dato for høringen, når udvalget mødes igen den 23. februar, siger Benny Engelbrecht og fortsætter:

 - Næste uge er der mødefri i Folketinget, så nu er der 14 dage med arbejdsro til det her, inden vi begynder at kigge på et nyt tidspunkt for høringen.

 Selvom der har været kritik om betalingsringen, afviser han, at loven ikke bliver til noget.

 - Jeg har en forventning om, at der kommer et lovforslag, understreger han.

Udsættelsen kommer i kølvandet på, at flere medier tirsdag kunne berette, at betalingsringen langtfra vil indtjene de cirka to milliarder kroner, som der står i regeringsgrundlaget.

 På sit ugentlige pressemøde tirsdag blev statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mødt med flere kritiske spørgsmål om betalingsringen.

Og det førte til, at hun højst overraskende både aflivede et socialdemokratisk forslag om højere p-afgifter for åbent tæppe og fejlciterede sit eget regeringsgrundlag.

     

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App