Bestyrelse betaler varmepenge tilbage

Foto: TV ØST

Næstved Varmeværks bestyrelse giver op. Efter massiv kritik har de besluttet at tilbagebetale en voldsom lønforhøjelse, de har givet sig selv. Det skriver Sjællandske.

Bestyrelsen har besluttet at annullere deres egen beslutning om at give sig selv fra 60 til 33 procent mere i honorar. Bestyrelsesformand Jørgen Frederiksen oplyser, at annulleringen sker med tilbagevirkende kraft. De syv bestyrelsesmedlemmer skal dermed tilbagebetale deres lønforhøjelse.

- Som det mest erfarne bestyrelsesmedlem og som formand begik jeg klart den fejl, at jeg ikke fik generalforsamlingens godkendelse af bestyrelseshonoraret, hvilket har medført meget negativ presseomtale af Næstved Varmeværk og fjernelse af fokus fra varmeværkets strategi, siger Jørgen Frederiksen til Sjællandske.

I foråret 2010 foreslog Jørgen Frederiksen, der dengang var næstformand i varmeværkets bestyrelse, at honorarerne til bestyrelsesmedlemmerne blev opjusteret. Bestyrelsen besluttede, at formanden skulle stige fra 100.000 kroner til 160.000 kroner, næstformandens honorar steg fra 60.000 kr. til 80.000 kr. og de menige bestyrelsesmedlemmer fik 10.000 kroner mere i lønningsposen.

Forklaringen på lønforhøjelsen var, at honoraret ikke havde været justeret i ni år. Derfor mente bestyrelsen indtil et møde tirsdag, at honorarstigningen på 33 procent for næstformand og menige medlemmmer stort set svarer til den almindelige prisstigning i perioden.

Selv om Jørgen Frederiksen understreger, at han fortjener sit honorar, har han de tre uger været under et enormt pres. Det er ikke kun honorarernes størrelse, der har vakt harme. At bestyrelsen i hemmelighed gav sig selv lønforhøjelse uden at spørge fjernvarmeværkets kunder - har kun gjort sagen endnu værre.

Bestyrelsesformanden har derfor meddelt, at han trækker sig efter den massive kritik. Hele bestyrelsen blev væltet på en ekstraordinær generalforsamling i august.

/ritzau/

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App