Beredskabsinspektør vil ikke anmelde sygehus

På trods af udtalelser om at det kan koste menneskeliv, og at sygehuset for længst var blever lukket hvis det var et diskotek, vil Beredskabsinspektøren fra Næstved Brand og Redning ikke anmelde Næstved sygehuset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Beredskabsinspektør fra Næstved Brand og Redning Erik Andersen afviser, at det er brandvæsnets ansvar at anmelde Næstved sygehus til politiet, for gentagne gange at ignorere påbud om at forbedre brandsikkerheden.

 Ved et uanmeldt besøg onsdag fik sygehuset endnu et påbud, da der stod tomme senge og flød på gangene.

- Det er selvfølgelig irriterende at rende derude hele tiden, og se at der ikke bliver ændret på tingene. Men det er et politisk ansvar at skide ind og eventuelt melde sygehuset til politiet, og et sygehus er ikke det samme som et diskotek eller en grillbar, siger Erik Andersen, Beredskabsinspektør hos Næstved Brand og Redning.  

Men har i ikke først og fremmest et ansvar for brandsikkerhed?

- Det kan man sige, men nu er et sygehus et lidt specielt sted, fordi man ikke bare kan lukke det på samme måde som et diskotek. Hvis vi gør det, er der nogle patienter som pludselig har et stort problem. Derfor er det politikernes ansvar at melde det til politiet.

Er det ikke nøjagtigt ligeså farligt – eller farligere - hvis der udbryder brand på et sygehus som på et diskotek?

- Det kan man sige, men så er der nogen andre ting man kan gøre, hvis der er overbelægning. Man kan jo sætte noget mere personale på, og man kan etablere nogle brandvagter, hvis man skønner, at sikkerheden er i fare.

Hvor mange gange skal Næstved sygehus ignorere jeres påbud før i melder dem til politiet?

- Jamen det er en politisk beslutning og den kan jeg ikke deltage i som embedsmand. Så det gør vi ikke. Det er et spørgsmål, om hvor længe byrådet synes det er okay, at det forgår på denne her måde.


Nyhedsoverblik