Beholder aftensejlads til Orø

Foto: TV ØST

Ø-boerne kan se frem til at beholde deres færgesejlads om aftenen mellem Orø og Holbæk.

Det lader til at byrådet i Holbæk har lyttet til protesterne fra beboerne på Orø. I budgetaftalen for 2012-2015 er der blevet afsat ekstra penge til at beholde aftensejladsen mellem Holbæk og Orø.

Aftalen betyder at færgeruten får 400.000 kroner ekstra til driften i 2012 og derefter 300.000 kroner om året. Derudover bliver der mulighed for at få penge til større reparationer af færgen – blandt andet udskiftningen af færgens motor. Det vækker glæde blandt øboerne.

- Det er en rigtig dejlig nyhed, som vi er meget glade for, siger Erik Fuchs, formand for Lokalforum, Orø

Øboere med til at redde afgangene

Det er ikke alene kommunen, der er kommet med en hjælpende hånd. Oprindeligt var planen, at der fra den 1. juli ikke skulle være afgang mellem Orø og Holbæk By efter klokken 18. Men her foreslog færgeudvalget takstforhøjelser, som skulle give flere penge i kassen. Blandt andet blev turen dyrere for øboere med bil og så man fjernede pensionistrabatten. Derudover sejler færgen langsommere for at spare brændstof. Det har alt sammen været med til at redde sejlruten om aftenen.

Kommunen dækker underskud

Det forventes at færgedriften i 2011 kommer ud med et underskud på cirka 1,2 millioner kroner, som blandt andet skyldes en langtidssygemelding blandt de ansatte på færgen. Underskuddet vil også blive dækket af en tillægsbevilling fra kommunen.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App