Beboere tilbudt genhusning

I Nøddehegnet i Næstved har syv beboere været stærkt plaget af rotter. Nu har de fået tilbudt genhusning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Nøddehegnet i Næstved har syv beboere været stærkt plaget af rotter. Nu har Domea, som står for administrationen af bygningerne tilbudt beboerne genhusning.

Udover genhusning kan beboerne få en kompensation ved at flytte fra deres lejlighed. Men kun én enkelt har takket ja til tilbuddet. En anden beboer er flyttet fra sit hjem for omkring en måned siden, da han ikke kunne bo sammen med rotterne mere.

Tre andre beboere har valgt at blive boende i deres hjem i Nøddehegnet. To beboere har selv valgt at flytte sidst på ugen - en af dem er Signe Langkjær, hvis 3-årige søn blev bidt af en rotte.

Svært at komme af med

Hos Mortalin bekæmper man skadedyr. De står også for rottebekæmpelsen i Næstved Kommune. Og problemet som det i Nøddehegnet kan tage lang tid at bekæmpe.

- Jo mere rotterne har fået lov til at bide sig fast, så er der mange rotter, der skal fanges ind. Hvis defekten samtidig ikke er fundet og med hundrede procent stoppet, så kan der blive ved med at komme rotter ind den vej. På den måde kan det sagtens trække ud over mange måneder, siger Morten Helholm, biolog hos Mortalin.

Hvis man opdager rotter i sit hus, skal man søge professionel hjælp, Men man kan selv hjælpe til, for at gøre det svært for rotterne at komme ind.

- Man tager en tur rundt om sit hus med rotteøjne og kigger på hvor er der små spræker. Det er her rotterne kan komme ind, de skal bare bruge et par centimeter, siger Morten Helholm.

Derudover skal man sørge for ikke at have mad liggende rundt omkring.


Nyhedsoverblik