Bange elever turde ikke sige fra

Foto: TV ØST

Havarirapporten anklager Lundby efterskole for at have presset eleverne med på den skæbnesvangre sejltur i Præstø Fjord.

Der var en kultur på skolen, så eleverne ikke kunne sige fra, selvom de ikke ville med på den risikable tur.

Selvom både vinden og vandet var iskoldt, så valgte Lundby Efterskole at gennemføre den dragebådssejlads, der skulle vise sig at blive skæbnesvanger. Det til trods for, at ikke alle elever havde lyst til at være med.

Den netop offentliggjorte havarirapport fortæller, at der på skolen var en kultur, hvor eleverne ikke kunne sige fra.

En elev var under en tidligere sejllads på skolens friluftslinie blevet bange for at sejle i dragebåd.

- Han undlod imidlertid at protestere, fordi han ved en anden anledning havde fået inddraget sin mobil som en sanktion", skriver Den Maritime Havarikommission.

To andre elever havde heller ikke lyst til at tage med, men fordi der på skolen var kutyme for, at man deltog uden sige fra, så tog de med, da de syv piger og seks drenge sammen med to lærere kørte til Præstø Havn.

Håbet var, at man ved en sejllads ud til fjordens sejlrende og tilbage igen kunne slå den tid, som et andet hold på skolen havde sat to dage tidligere.

Ulykken skete efter 22 minutters sejllads, da dragebåden skulle vendes. Læreren havde da besluttet, at vinden og bølgerne var så slemme, at turen skulle udsættes.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App