Bandeballade får unge til at blive hjemme

Foto: TV ØST

Fredag aften var helt død i Vordingborg. De unge tør ganske enkelt ikke længere at gå i byen, efter at tetjenere og bandidostilhængere i forrige uge stødte sammen flere gange. Det går ud over omsætningen på byens dansesteder.

-  Jeg går ikke i byen. Det gider jeg ikke. Ikke før de er holdt op med det der, siger Natasha Maria Rose Sørensen fra Vordingborg, og henviser til forrige uges uroligheder i byen mellem tilhængere af rockergruppen Bandidos og en flok tetjenere.

Den indstilling er den unge vordingborgenser ikke alene om. Det er tydeligt for Rasmus Møller Hansen, der er medejer af diskotek Prinsen i Vordingborg. - Normalt plejer vi at have op mod 300 gæster, i fredags var der max. 50, og det er vi jo kede af, siger diskoteksejeren i dag til TV2 Øst.

Også på spillestedet Stars mærkede de uroen. Fredag aften var booket til en 3 gange 18 års fødselsdagsfest, men den blev aflyst af de bekymrede forældre, der ikke kunne overskue urolighederne i byen.

Men ifølge vicepolitikommissær Morten Håkonssen er der ikke nogen grund til at de unge ikke skal gå ud at more sig. - Det er en kamp, der foregår mellem 2 grupperinger. Jeg vil ikke kalde det bandekrig. Vi kan se, at der stadig er flere personer tilstede fra hver gruppering, end der plejer at være i bybilledet. Så vi holder meget skarpt øje med dem, men vi mener ikke, at der er grund til at sidde derhjemme bag nedrullede gardiner. De unge kan godt gå ud og have det sjovt, siger han i dag.

Der er dog også enkelte unge, der ikke er bange for at komme i klemme imellem de 2 grupper. - Nej, det er jeg ikke. Jeg holder mig ude af ballade, og er gammel nok til at passe på mig selv, så jeg er ikke nervøs, siger Sebastian Olsen, Vordingborg.

01:56 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App