Går under jorden efter hunde-aflivning

Foto: TV ØST

Dødstrusler og vrede reaktioner har regnet ned over den mand, som aflivede genboens labrador.

Manden fra Bognæs, som tidligere på ugen skød genboens labrador Balder, er gået under jorden efter dødstrusler.

Selvom manden havde retten på sin side, da han efter flere advarsler endte med at tage livet af den omstrejfende hund, har sagen vakt et regulært ramaskrig i dyreelskerkredse.

- Jeg får trusler på livet og så mange vrede reaktioner, at jeg har måttet lukke min telefon og gå under jorden sammen med min familie, fortæller manden til Ekstra Bladet i en kortfattet telefonsamtale.

- Hvad, jeg har gjort, er blot at beskytte dyrene på min ejendom mod en hund fra en nabofamilie, som hver dag er væk i otte timer og lader hunden løbe, tilføjer han.

Ekstra Bladet skriver, at manden giver indtryk af at være "hårdt presset", og hans hus har angiveligt stået mennesketomt og aflåst i flere dage.

Manden fra Bognæs ved Holbæk siger, at han mindst 20 gange har indfanget Balder på sin skovejendom og afleveret hunden til familien. Han bebudede også i en skriftlig advarsel, at han ville tage livet af hunden, hvis det gentog sig.

Som grundejer har man loven på sin side, hvis man afliver et omstrejfende dyr. Det kræver blot, at man inden for det seneste år har advaret ejeren om, at man agter at aflive dyret.

Aflivningen skal dog foregå ordentligt. Hvis den ikke gør det, risikerer man en sag om dyremishandling.

Sådan en sag efterforskes i øjeblikket i Nordsjællands Politi. I efteråret blev gravhundene Snif og Benjamina fra Vejby Strand i Gribskov Kommune dræbt, da de strejfede omkring.

Det var en katteejende præst, som bragte hundene af dage, og hun er efterfølgende blevet sigtet for dyremishandling på grund af den måde, hundene blev dræbt på.

De blev angiveligt slået ihjel med et luftgevær og en jernstang. Den ene hund var stadig i live, da den blev fundet af sin ejer.

/ritzau/

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App