Det vi har sammen

Bakteriejagt i 200 kommunale bygninger

Foto: TV ØST

Der er fundet legionellabakterier i vandet på et plejehjem i Næstved. Nu skal 200 kommunale bygninger undersøges for bakterien.

Postevandet i samtlige børnehaver, skoler, plejehjem og andre kommunale institutioner i Næstved Kommune skal testes for legionellabakterier hurtigst muligt. Det oplyser afdelingsleder i Teknik- & Miljøforvaltningen i Næstved Kommune, Morten Hallgreen, til Sjællandske.

Afdelingslederen fortæller, at postevandet i cirka 200 kommunale bygninger skal gennemgås for at sikre, at sygdomsudbruddet fra plejehjemmet Bakkegården i Mogenstrup ikke gentager sig andre steder.

Bakterie-alarmen er udløst, efter at 13 ud af Bakkegårdens 25 beboere i forrige uge blev ramt af kraftige luftvejsinfektioner. Derudover døde tre beboere under mystiske omstændigheder i samme periode.

Mandag fik Næstved Kommune svar på analyserne fra plejehjemmet, og Morten Hallgreen oplyser, at der blev fundet legionellabakterier i vandet.

- Analyserapporten viser, at det varme vand indeholder et meget højt antal legionellabakterier, siger Morten Hallgreen til Sjællandske uden at ville tolke på resultatet.

Tip os Har du et godt tip?