Bakteriejagt i 200 kommunale bygninger

Foto: TV ØST

Der er fundet legionellabakterier i vandet på et plejehjem i Næstved. Nu skal 200 kommunale bygninger undersøges for bakterien.

Postevandet i samtlige børnehaver, skoler, plejehjem og andre kommunale institutioner i Næstved Kommune skal testes for legionellabakterier hurtigst muligt. Det oplyser afdelingsleder i Teknik- & Miljøforvaltningen i Næstved Kommune, Morten Hallgreen, til Sjællandske.

Afdelingslederen fortæller, at postevandet i cirka 200 kommunale bygninger skal gennemgås for at sikre, at sygdomsudbruddet fra plejehjemmet Bakkegården i Mogenstrup ikke gentager sig andre steder.

Bakterie-alarmen er udløst, efter at 13 ud af Bakkegårdens 25 beboere i forrige uge blev ramt af kraftige luftvejsinfektioner. Derudover døde tre beboere under mystiske omstændigheder i samme periode.

Mandag fik Næstved Kommune svar på analyserne fra plejehjemmet, og Morten Hallgreen oplyser, at der blev fundet legionellabakterier i vandet.

- Analyserapporten viser, at det varme vand indeholder et meget højt antal legionellabakterier, siger Morten Hallgreen til Sjællandske uden at ville tolke på resultatet.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App