Bæredygtige kalve fra Glænø

Hundredevis af nyfødte tyrekalve bliver hvert år aflivet af mælkeproducenterne. Men det har Henrik Terkelsen fra Glænø fundet ud af at udnytte.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De store mælkeproducenter afliver hvert år stribevis af nyfødte tyrekalve, fordi det ikke kan betale sig at fede dem op til slagtning. Det har Henrik Terkelsen fra Glænø fundet ud af at udnytte.

Henrik Terkelsen og hans kompagnon Carsten Søgaard har sammen med Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse udviklet et nyt økologisk koncept, der skal gøre landbruget mere bæredygtigt og skabe mere dyrevelfærd.

I stedet for at aflive de nyfødte kalve bliver de til økologiske 'Velfærdsdelikatesser'. Tyrekalvene får lov at dige fra gamle malkekvæg og leve af græs på åben mark i et år, inden de slagtes.

- Det er jo sund fornuft at tage noget, der ellers bliver smidt væk, og gøre det til et godt produkt, siger Henrik Terkelsen.

Kiloprisen på kødet fra Henrik Terkelsens tyrekalve er heller ikke meget større end på kødet fra supermarkedet. Til gengæld skal man købe minimum en kvart kalv af gangen. Og den kan kun købes direkte fra landmanden.

Konceptet, der går under titlen 'Velfærdsdelikatesser', blev sidste år belønnet med Børsens Fødevarepris.


Nyhedsoverblik