Baby på prøve

Foto: TV ØST

I Slagelse får en gruppe unge nu mulighed for at være forældre i en uge. En oplevelse og en øjenåbner for mange unge, der drømmer om at blive forældre i en fart.

Projektet hedder "Baby på prøve" og er et tilbud fra Center for Specialundervisning (CSU) i Slagelse. Det skal give unge med særlige behov indsigt i, hvilke udfordringer der kommer med et lille barn.

I en uge får de unge lov til at passe en baby, eller rettere en baby-simulator. Dukken vejer 3500 gram og har et hoved, som skal støttes. Og lige som en rigtig baby, har den en masse omsorgsbehov, som skal tilfredsstilles - for eksempel sult, trøst, bleskift og blive bøvset. En opgave, som de unge tager meget alvorligt.

- Selvom det er en simulator, knytter man sig alligevel til den, siger 20-årige Ida Bugge fra Sorø. Hun er en af de elever fra CSU, der har takket ja til tilbudet om at blive mor i en uge.

I USA er forløbet obligatorisk på mange skoler, men i Slagelse er det frivilligt, om man vil tage imod tilbudet. Underviser på CSU, Linda Mai Kristensen, har ansvaret for projektet. Hun understreger, at forsøget ikke skal afskrække de unge helt fra at få børn:

-  Det skal blot få dem til at overveje, om babydrømmen måske kan vente et par år, til de har flere ressourcer til at have et barn. I yderste konsekvens kan projektet måske forhindre tvangsfjernelser direkte fra fødegangen, siger hun.

02:08 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App