Arbejdsløshed kan bekæmpes med frivilligt arbejde

Frivilligt arbejde kan være vejen ud af arbejdsløshed. Både virksomheder og jobsøgende her i regionen lægger ifølge Væksthus Sjælland i stigende grad vægt på lidt ekstra på cv'et.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Der kan være mange veje ud af arbejdsløshed. Én er frivilligt arbejde. Jobsøgende gør meget mere ud af at fortælle om, at de laver frivilligt arbejde i deres ansøgninger end tidligere. Samtidigt fokuserer en arbejdsgiver mere end tidligere på en ansøger, der laver frivilligt arbejde frem én, der ikke gør. Det oplever Væksthus Sjælland.

Frivilligt arbejde i fokus
- Vi oplever, at de ansøgere, der søger job hos os, og mange af de virksomheder, vi arbejder med, lægger mere vægt på alle deres kvalifikationer. Det vil sige - ikke bare deres kompetenceniveau, deres anciennitet og deres erfaringer, men også arbejde inden for det frivillige, siger Line Fossing, chefkonsulent i Væksthus Sjælland.

Det er også noget den jobsøgende Sabine Rolsted fra Nykøbing Falster tænker over. Hun laver meget frivilligt arbejde for Guldborgsund Frivilligecenter.

- Jeg tror faktisk på, det her frivillige arbejde og alt det engagement, jeg har, vil hjælpe mig med at komme frem i forhold til de andre, siger hun.

Krisen skærper konkurrencen
Væksthus Sjælland forklarer, at den stigende fokus på frivilligt arbejde kan hænge sammen med, at der er større rift om jobbene i dag.

- Det vil altid være i krisesituationer, hvor det er sværere at få jobs, så vil det altid være, at man jo spiller på alle tangenter. Det vil sige, man forsøger jo at vise det bedste af sig selv. Hvis det bedste af sig selv er, at man laver frivilligt arbejde, så skal det selvfølgelig med, siger Lise Fossing.

 


Nyhedsoverblik