Anderledes landmænd giver stor succes

Det er udviklingshæmmede, som står for den daglige landbrugsdrift på Rohavegård, og det er blevet en succes for alle parter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På det lille økologiske landbrug Rohavegård uden for Næstved er det 14 udviklingshæmmede, der i samarbejde med de øvrige ansatte tager hånd om den daglige drift af landbruget.

Det socialpædagogiske tilbud har vist sig at have en positiv effekt både på de udviklingshæmmede og på landbruget.

- Vi oplever, at når de kommer herud, så blomstrer nogen af deres ressourcesider, som man måske ikke har set før, som både kan overraske os og de bosteder, de kommer fra, siger Søren Kvist, som er socialpædagogisk ansvarlig på Rohavegård.

Stor forandring
Det er ikke alle udviklingshæmmede borgere, som trives lige godt på indelukkede værksteder, men på Rohavegård er det muligt at finde ro i samvær med naturen.

- Der er nogen af de borgere, vi har fundet fra andre dagsværksteder, som har haft et meget stort temperament. Når vi har fået dem herud, så oplever vi en stor forandring, forklarer Søren Kvist.

Et godt alternativ
Den landsdækkende forening for udviklingshæmmede, LEV, ser positivt på tiltag som Rohavegård. Det giver nemlig de udviklingshæmmede en mulighed for at vise deres værd, og Søren Kvist er helt enig.

- Det er en stor succes både for vores borgere, men også for hele området, siger han.

De udviklingshæmmede opdrætter blandt andet kvæg, dyrker grøntsager og strikker uldtøj i deres daglige arbejde på Rohavegård.

Produkterne fra gården sælges på det årlige julemarked.


Nyhedsoverblik