Ambulancelæge: Politiet er for langsomme

Efter to udrykninger i træk hvor ambulancelægen måtte se langt efter politiet, kan han nu ikke længere holde munden lukket. Politiet kommer for sent ud til ulykker, og det er politireformens skyld lyder kritikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ved ulykker som trafikuheld er det politiets opgave at spærre vejen af. De skal passe på at vildfarende bilister ikke gør skade på redningsfolkene. Men ifølge klaus lie må redningsfolkene i slagelse flere gange undvære politiets afspærringer, når de arbejder med ulykker midt på vejen.

 - Risikoen er, at der en skønne dag kommer en påkørsel af nogen af redningsabejderne. Sidste gang havde vi nået at afvikle hele situationen, inden politiet kom frem, siger ambulancelæge, Claus Lie.

Hos hverken Midt- og Vestsjællands Politi eller Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi mener de, at de er blevet langsommere til at rykke ud med afspærringerne.

- Det kan godt være, at der er en enkelt episode eller to, hvor man kan sige at responstiden ligger lidt højt, men generelt ligger vores responstider altså ret højt, siger Ehm Christensen, der er leder af beredskabet hos politiet i Slagelse.

Claus Lie mener, at det er langt mere end enkeltstående tilfælde, og at forringelsen er sket i forbindelse med den nye politireform. Det er politiet ikke enige i.

 - Tværtimod så er det blevet mere effektiviseret, og vi er ikke gået ned i antal af patruljer eller ligende, siger Ehm Christensen.

 

 

 

 

 


Nyhedsoverblik