To års ventetid på allergibehandling

Foto: TV ØST

Ventelisterne for allergipatienter i regionen er op til to år. Og selvom Region Sjælland allerede for et år siden lovede at hjælpe allergipatienterne, så er der ingenting sket.

Det kræver tålmodighed at være allergipatient i landsdelen. Man kan risikere at vente op til to år på at få en behandling. Indtil januar 2010 var der fire speciallæger i regionen. I 2011 var de alle fire historie. I dag mangler der behandlingstilbud, og ventiden bliver kun længere for allergipatienterne. Sidste år kunne man risikere at vente op til halvandet år, mens allergipatienter i dag venter op til to år.

Kirsten Rasmussen fra Vordingborg fik også sat sin tålmodighed på prøve, da hun for to måneder siden fik bihulebetændelse. Den pencillin, der skulle hjælpe hende af med betændelsen, gav hende en voldsom allergisk reaktion.

Efter Kirsten Rasmussen havde ventet i to måneder på at komme i behandling på Roskilde Sygehus, fik hun nok. Hun tog sagen i egen hånd og gik til en privat læge.

Og det er ikke et enestående eksempel. Bare her i regionen er der omkring 100.000 mennesker med allergi. Direktør Thorkil Kjær for Astma-Allergi Forbundet er forarget.

- Nu er der gået et år, der er ved at starte en høfebersæson, og der er ikke sket noget. Det er simpelthen skandaløst, siger han.

 

I indslaget fra den 16. februar sidste år lovede kvalitetsdirektør i Region Sjælland, Peder Ring, en hurtigere løsning.

 

- Det kan godt være, at vi får en merudgift i en større periode, men det lægger så et større pres på for at finde en løsning, der vil give et kvalitativt og kvantitativt bedre løsning og et bedre tilbud. Jeg beklager, at der er nogen, der føler, at de får dårligere tilbud i en kortere periode, fortalte han i indslaget.

Peder Ring nedsatte for et år siden en arbejdsgruppe, der skulle udarbejde bedre forhold for allergipatienterne. Alligevel medgiver han, at processen kunne gå hurtigere.

Da du sagde i et indslag sidste år, at du ville effektivisere processen - hvad synes du selv, at der er sket?
- Ja, det er jeg jo ikke lykkes så godt med, men til gengæld er jeg fuld af fortrøstning til, at det forslag, vi nu lægger frem, har en langtidsholdbarhed, siger Peder Ring.

Arbejdsgruppen kommer snart med konkrete løsningsforslag, men det er ifølge Peder Ring for tidligt at sætte en konkret dato på, hvornår allergipatienterne får kortere ventetider.

02:20 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App