Akutpersonale afviser vaccination

Halvdelen af personalet på regionens akutafdelinger, skadestuer og intensivafdelinger afviser at blive vaccineret mod H1N1. Det viser nye tal fra Region Sjælland. Sundhedsstyrelsen mener, at det er problematisk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hver anden af de 1900 ansatte på regionens akutafdelinger, skadestuer og intensivafdelinger, som har fået tilbudt vaccinationen mod Influenza A, har sagt nej.

- Når vi har peget på lige netop sundhedspersonalet, er det fordi de kunne blive smittede derhjemme, i Netto, i bussen eller bare hos familien. De kan så bringe smitten ind, og nogle sundhedspersonaler har jo med svært kritisk syge at gøre, som ikke kan tåle at få influenza, siger Else Smith, chef, Center for Forebyggelse, Sundhedsstyrelsen.

To ud af tre ansatte på akutafdelingen på Slagelse Sygehus har sagt nej til indsprøjtningen, og på  Nykøbing F Sygehus er det godt halvdelen, der afviser at lade sig vaccinere. Men det bekymrer ikke sygehusledelsen.

- Selvfølgelig kan det være, at vi ser et større sygefravær blandt personalet, og det er jo i sig selv en udfordring. Men så må vi løse det, siger Pia Bruun Madsen, Vicedirektør, Sygehus Syd.

Hos personalet lyder forklaringerne blandt andre, at man ikke kender til vaccinens bivirkninger.

- Jeg har ikke lyst til at udsætte mig selv for den vaccine, fordi jeg ikke ved hvilke bivirkninger, den kan have på min krop efterfølgende, siger Sussan Damiri, Lægesekretær, Intensivafdelingen, Nykøbing F Sygehus.

Selvom man på intensivafdelingen i Nykøbing Falster kan risikere, at hver anden bliver ramt af influenza, mener sygehusledelsen ikke, at det vil gå ud over patienterne.

- Nej, det håber jeg ikke at det gør. For vi har forskellige muligheder for at indkalde ekstra personale, siger Pia Bruun Madsen.


Nyhedsoverblik