Akutjob er en mangelvare

Der er kommet flere akutjob til regionens langtidsledige, men det går stadig langsomt. Det er dårligt nyt for langtidsledige Jens Højbjerg fra Nakskov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dagene ligner hinanden for 50-årige Jens Højbjerg fra Nakskov. De fleste timer bliver brugt på diverse jobsøgningssider på nettet.


- Ondt i hovedet er faktisk det eneste, jeg får ud af det. Der er intet nyt under solen. Det er virkelig opslidende, siger Jens Højbjerg, der i de sidste to år har gået ledig.


Om tre måneder falder Jens Højbjerg ud af dagpengesystemet. Det betyder, at han går fra omkring 17.000 kroner om måneden til 10.000 kroner om måneden, og at jobsøgningen fortsætter.


- Jeg tænkte egentlig, at det ikke var noget problem. Jeg har altid været vant til, at jeg har kunnet finde mig et eller andet job, som jeg har kunnet slå mig til tåls med. Så det havde jeg slet ikke forestillet mig, at jeg ville komme til at stå på kanten til kontanthjælpen, siger Jens Højgaard.


Han er langt fra den eneste i den situation. Alene i Lolland Kommune står 400 langtidsledige i samme situation. I øjeblikket har Lolland Kommune opslået 0 akutjob. Selvom de er på vej, så er det ikke ensbetydende med, at der rent faktisk kommer flere job til de langtidsledige.


- Kommunens økonomi rækker ikke til, at vi skal slå nye stillinger op. Så skulle vi jo finde yderligere penge til det, og det tillader vores budget ikke. Vi slår de job op, som vi i forvejen ville have slået op. Men der er jo en præmieordning for at ansætte akutjobbere, og den kommer jo så i spil i forbindelse med de her stillinger, siger Thomas Knudsen, der er kommunaldirektør i Lolland Kommune.


Jens Højbjerg har endnu ikke opgivet håbet.  Det samme kan man ikke sige om troen.


- Jeg håber, jeg finder noget. Om jeg tør tro på det, det ved jeg ikke helt, siger Jens Højbjerg.



Nyhedsoverblik