Aggressiv skattejagt giver pote

Skat henter millioner hos advokater og revisorer, der ikke har betalt skat og moms. Metoden er udlæg i virksomheden og trusler om tvangslukning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Overraskende mange advokater, revisorer og virksomhedsrådgivere har så meget rod i bogholderiet, at de glemmer at betale moms og skatter i deres egne firmaer. Og i en ny aggressiv type skatteaktion er myndighederne på Sjælland og i Hovedstaden rykket ud for at hente 25 millioner skyldige skattekroner i 120 rådgiverfirmaer. Det skriver Politiken.

Nægter rådgiverne at betale skattegælden direkte eller i en acceptabel afdragsordning, gør Skats inkassofolk udlæg i firmaernes aktiver, møbler og andre værdigenstande. Samtidig risikerer rådgiverne at miste retten til at drive virksomhed, eller de bliver erklæret konkurs.

Aktionerne startede i sommer, og de barske metoder ser ud til at virke, skriver avisen.

- 50 til 60 procent af de rådgivere, vi skrev til i sommer, er nu kommet på banen og har fået betalt det, de skylder. Vi havde ikke turdet tro på, at så mange fik betalt det, de skyldte, siger Villy Jensen, afdelingsleder i Skattecenter Korsør.

Meldingen er den samme i Skattecenter Nærum, der dækker kommunerne i det nordsjællandske whiskybælte.

- Vi har ikke fået de præcise tal endnu, men tendensen er klar. Der er rigtig mange revisorer, advokater og rådgivere, som vælger at få betalt det, de skylder, i en fart. Så man må sige, at de hårde sanktioner virker, siger fagchef i Skattecenter Nærum, Johan Bech Pedersen.

Mens rådgiverne stadig er under behandling, retter Skat det tunge skyts mod næste branche - de selvstændige håndværksmestre i byggeriet.

- Vi har fundet 80 håndværksfirmaer i Nordsjælland og København, der tilsammen skylder 30 millioner kroner i skatter og afgifter. Dem tager vi nu fat på på samme måde som rådgiverne. Det betyder, at vi bruger sanktionerne til det yderste og ikke tøver med at fratage firmaerne deres autorisation, hvis de ikke betaler, siger Johan Bech Pedersen til Politiken.

/ritzau/


Nyhedsoverblik