Afdeling kan være lukket på baggrund af fejlinformation

Beslutningen om at lukke palliativ afdeling på Næstved Sygehus kan være truffet på baggrund af fejlinformation.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det skal nu undersøges, om belsutningen om at lukke palliativ afdeling på Næstved Sygehus blev truffet på et fejlagtigt grundlag. Det skriver Sjællandske.

Det er regionsrådspolitiker Sudanne Lundvald (S), der vil have sagen undersøgt, fordi en sygeplejerske har gjort opmærksom på fejl i informationen fra sygehusledelsen.

Palliativ afdeling er en smertelindrende afdeling for patienter, som er uhelbredeligt syge af eksempelvis kræft. Sygeplejersken arbejdede på afdelingen, da den blev lukket i år, og hun undrede sig, da hun så, at ledelsen havde meddelt politikerne, at der kun var en belægning på 50 procent på afdelingen. Det passede langt fra til den virkelighed, som hun og kollegerne oplevede.

- Derfor henvendte vi os til ledelsen, som fortalte, at belægningen på palliativ-afsnittet var på 72 procent, siger sygeplejerske Pia Thomsen til avisen.

Hun informerede derefter regionsrådspolitikerne om det nye tal.

Ifølge vicesygehusdirektør Vagn Bach er tallet på 50 procent dog ikke forkert, da flere af patienterne hører bedre til på andre afdelinger:

- Det er rigtigt, at der har været en belægningsprocent, der har været højere end de 50 procent, men hvis man kigger på de patienter, der var tiltænkt sengene, så fyldte de kun under halvdelen af de otte senge op. De andre patienter, der lå i sengene, kunne mere hensigtsmæssigt ligge på fx onkologisk afdeling, fortæller Vagn Bach til TV ØST. 

Babygråd på afdelingen

Der var i alt 12 senge på den nu lukkede palliative afdeling. De fire af dem blev brugt til patienter, som ikke var i palliativ behandling, men som eksempelvis vågnede op efter et kejsersnit. Det bekymrede Pia Thomsen, at dødssyge patienter undrede sig over babygråd på gangene om morgenen, og ifølge hende gav den mærkelige sammeblanding af afdelingerne en samlet belægningsprocent på 50.

Hun blev endnu mere frustreret, da sygehusdirektør Vagn Bach sagde, at alle medicinske afdelinger kan håndtere palliative patienter. Det afviser hun på det pureste og henviser til, at der på de palliative afdelinger er personale uddannet til at tage de svære samtaler med pårørende og patienter og til at håndtere de store mængder medicin, ligeom der er tilknyttet både psykologer og fysioterapeuter.

Både Susanne Lundvald og regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) vil nu have undersøgt, om de havde den rigtige information, da beslutningen om lukningen af den palliative afdeling i Næstved blev truffet.


Nyhedsoverblik