Ældre tænder på fødevaresikkerhed

Det er ældre mennesker, der går højest op i, at de spiser sikre fødevare, det viser en ny undersøgelse. Over halvdelen af de ældre undlader at købe bestemt frugt eller grønt, fordi de er usikre på produktionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mogens Børresen tjekker hver en fødevare, inden den ryger i kurven. Det samme gør 52 procent af danskerne over 56 år.

- Jeg kigger på kvaliteten, og om der skulle være nogle brune blade på salaten eksempelvis. Jeg går meget op i det sunde men også økologi, siger Mogens Børresen fra Sorø.

Det er den ældre del af befolkningen, der går højest op i fødevaresikkerheden, det viser en ny undersøgelse fra Epinion. Den ældre generation undlader at købe frugt eller grønt, hvis de er utrygge ved produktionen.

- De ældre tilhører en genration, hvor man i langt højere grad går op i hvad man spiser, hvad der er i det man spiser, og om det er sundt, siger forbrugerekspert Jon Fuglsang, fra Professionshøjskolen Metropol.

Undersøgelsen viser, at de 18-34-årige ikke går lige så meget op i fødevaresikkerheden. Mange af de yngre køber varer på baggrund af indpakningens udseende.

- Den yngre genration har mere blind tillid til mange produkter, de ser mere på hvordan indpakningen ser ud, om det har en bestemt farve eller et bestemt mærke, siger Jon Fulgsang.

Undersøgelsen viser også, at 83 procent af de ældre foretrækker at købe dansk frugt og grønt.

 


Nyhedsoverblik