Ældre ligger med fyldt ble

Foto: TV ØST

Flere af de ældre beboere på Bregninge Plejecenter ved Kalundborg ligger med afføring og tis i bleen så længe, at de døjer med rødme og svamp. Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

En beboer med tryksår kan ikke komme ud af sengen, fordi der ikke er tid til at få vedkommende i seng igen før flere timer senere. En anden må kalde på hjælp gennem fire timer. Vedkommende har ikke kaldeanlæg, fordi personalet mener, at det vil blive misbrugt. To beboere kom en søndag ikke ud af sengen på grund af personalemangel.

Eksemplerne var nogle af de grelle omsorgssvigt, det kommunale tilsyn blev konfronteret med, da det i januar kom på uanmeldt besøg på Bregninge Plejecenter.

Nu er den konstituerede leder af centret indkaldt til møde den 7. maj, hvor hun skal forklare om forholdene over for ældre- og sundhedsudvalget i Kalundborg.

Det er kommet helt bag på udvalgets medlemmer, at forholdene er så dårlige på plejecentret.

En tidligere tilsynsrapport var kritisk over for forholdene på plejecentret, og politikerne forventede, at den seneste rapport ville fortælle, at der nu var rettet op på forholdene. Men problemerne er altså langt fra løst, skriver Nordvestnyt.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App