Det vi har sammen

Æbletærte med æblegrød, marenges kys og karamel (18/11-11)

Æbletærte med æblegrød, marenges kys og karamel

250 gr mel

250 gr sukker

250 gr blødt smør

250 gr marcipan

3 æbler

kanel

4 æggehvider

50 gr sukker.

4 æbler

2 spsk sukker

1 kop sukker

fløde

Marenges:
Pisk de pasteuriserede æggehvider helt stift med sukkeret. Kom skummet op i en sprøjtepose og lav små kys på en bageplade. Bag i ovnen i ca 40 min ved 130 grader.

Æblekagen:
Rør mel, sukker, blødt smør og revet marcipan godt sammen. og pres dejen ned i en smurt springform eller flere små.

Skræl æblerne og del dem i både.  Kom stykkerne ned i dejen, gerne i et fint mønster. Drys lidt kanel og sukker henover

Bages ca 50 min ved 160 gr for en stor springform . Bages der små forme skal tiden forkortes alt efter størrelsen

Æblegrød:
Skræl æblerne og kog dem godt ud i en smule vand, krydret med sukker

Karamel:
Kom sukker på en kold pande og smelt det stille og roligt. Når den er helt smeltet kommes den på bagepapir i lange striber på kryds og tværs til et net. Lad det køle af

Pisk fløde til skum

Anret med lille kage i midten, æblemos på hver side, marenges kys på toppen. Pynt med skiver af friske æbler, flødeskum og karamelnet

01:00:18 Luk video

Tip os Har du et godt tip?