600 ledige kæmper om hvert akutjob

Situationen for de ledige i Region Sjælland er desperat. Kun 78 akutjob står klar til de ledige. I Lolland Kommune findes der ikke et eneste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hård kamp om akutjobbeneDet er op af bakke for de ledige i Region Sjælland.


De mere end 50.000 ledige skal nemlig deles om kun 78 akutjob, hvoraf flere endda kræver, at den ledige er uddannet som specialist.


Tallene svarer til, at mere end 600 ledige skal kæmpe om hvert eneste akutjob.


Det viser en opgørelse, som TV2 ØST har lavet.


Et af akutjobbene i Region Sjælland har Bjarne Olsen slået op. Han er taxivognmand og har søgt efter en chauffør.


- Jeg kan sagtens sætte mig ind i, hvordan det er ikke at kunne få et job eller få understøttelse. Når jeg har muligheden for at hjælpe dem, så vil jeg selvfølgelig gøre det, siger Bjarne Olsen.


I Guldborgsund Kommune har der siden ordningens start været slået ét offentligt job op. Men i følge kommunens borgmester kan der være flere job på vej.


- Vi arbejder nu på at få det på Økonomiudvalgsmødet på mandag, hvor der lægges op til, at vi slår omkring 40 job op som akutjob, siger John Brædder (NYT GULDBORGSUND).


Er det så det samme, som at love, at der 1. januar er slået 40 job op?


- For det første kræver det, at der er nogen, der søger dem. Det tager jeg som en selvfølge, at der er nogen, der gør. Dernæst er det et krav, at den faglighed som kræves, er til stede hos ansøgeren. Hvis den er det, så tør jeg godt svare ja på spørgsmålet, siger John Brædder (NYT GULDBORGSUND).


Ingen akutjob på VestlollandI vores landsdel ser det sværest ud i Lolland Kommune. Her findes der ikke et eneste akutjob. Det viser en opgørelse lavet på jobnet.dk, som analysebureauet Kaas og Mulvad har lavet for Ugebrevet A4.


De kommuner, hvor der er flest akutjob her i regionen er Holbæk og Slagelse kommuner.


I Holbæk kommune er der slået 11 offentlige akutjob op og et privat i perioden fra 31. oktober til 22. november.


I Slagelse kommune drejer det sig om syv offentlige og 12 private.


Efterlyser handlingPlanen er, at der på landsplan skal oprettes 12.500 akutjob – siden aftalens start har der ind til videre kun været opslået 831 - lige nu og her er der udbudt 625.


Direktør i A-K Samvirke, Verner Sand Kirk efterlyser aktiv handling fra parterne bag aftalen om akutjobbene.


- Der skal ske noget meget kraftigt i den kommende uges tid eller to, hvis det her skal have bare tilnærmelsesvis den virkning, som parterne bag aftalen angiver. Allerede til januar falder uhyggeligt mange ledige ud af dagpengesystemet, og de ryger jo på kontanthjælp, hvis der ikke er et akutjob til dem. Og det skriger til himlen, hvis vi sammenligner antallet af akutjob og hvor mange akutbreve, der er sendt ud til ledige, siger han til LO's Ugebrevet A4.


Læs mere:


Se Ugebrevet A4's kort over hvor mange akutjob, der er i den enkelte kommuner.


Nyhedsoverblik