Det vi har sammen

60-årig pædagog for retten i november

Foto: TV ØST

Den mandlige pædagog, der er tiltalt for blufærdighedskrænkelse mod 8 piger fra den institution, hvor han arbejdede, skal for retten til november.

Sagen mod den nu 60-årige pædagog, der i starten af juli måned blev tiltalt for at have befølt 8 piger fra Børnehuset Eventyrlunden i Holbæk, er blevet berammet.

Manden skal derfor for retten i Holbæk den 13. november, hvor han skal stå til ansvar for - uden på tøjet - at have rørt børnene i skridtet og på baller samt for at have kysset 2 af dem.

Det skriver Nordvestnyt.dk.

Lang retssag

Da der er tale om en kompleks sag, vil behandlingen trække i langdrag.

Man forventer derfor, at retssagen vil komme til at vare over flere måneder, og at man vil bruge mellem 5 og 10 retsdage på at komme frem til dommen, der skal falde i januar. Det fortæller anklager Sune Ploug Sørensen fra Midt- og Vestsjællands Politi til avisen.

Den lange retssag skyldes blandt andet, at man vil vise videoafhøringer af de 8 piger.

Piger i alderen 3 til 7 år

I slutningen af november sidste år blev pædagogen for første gang anmeldt af forældre til børn i institutionen. Siden er antallet af anmeldelser steget, og på et tidspunkt var manden sigtet for at beføle hele 18 børn uden på tøjet.

Overgrebene, som ingen øvrige pædagoger i institutionen bemærkede, er foregået i perioden fra januar 2011 til november 2012, hvor pigerne har været i alderen 3 til 7 år.

7 af pigerne blev udsat for krænkelserne på selve institutionen, mens manden berørte den sidste på en privat adresse i Holbæk.

Nægter sig skyldig

Den mandlige pædagog har været fritaget fra sit arbejde, siden de første anmeldelser fra forældrene kom.

Under hele forløbet har han nægtet sig skyldig i anklagerne, som han risikerer op til 4 års fængsel for.

Den 60-årige har tidligere været tiltalt for seksuelt overgreb mod en pige, men i denne sag blev han frikendt.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App