441 ansøgere til pedeljob i Odsherred

Foto: TV ØST

Krisen kan stadig ses i mængden af jobansøgninger. Arbejdsgiverne drukner fortsat i ansøgninger.

Over 400 ansøgninger til et ufaglært job er ikke helt ualmindeligt. Det fremgår af en undersøgelse, som analysefirmaet Kaas & Mulvad har lavet for Fagbladet 3F.

I undersøgelsen deltog over 400 virksomheder. 13 virksomheder fik 400 ansøgninger eller flere.

En af dem er forstander Ann West fra Ulstrup Efterskole i Odsherred Kommune, der søgte en pedel og fik 441 ansøgninger til jobbet.

- Jeg havde slet ikke forventet, at der kom så mange. Mindst 200 af dem havde gjort noget ud af det, og sendt anbefalinger, certifikater og andet med. Nogle ansøgere var fra Jylland og Fyn, fortæller Ann West.

I Brønderslev fik kirkegårdsleder John W. Hinze 370 ansøgninger til et job som medhjælper på kirkegården.

- Jeg er naturligvis glad for den store interesse. Men det er også lidt trist for samfundet, at så mange leder efter arbejde, siger John W. Hinze.

Hos rengøringsvirksomheden ISS modtager man også flere ansøgere pr. job end tidligere. Og ifølge rekrutteringschef i ISS, Kit Abel, er der mange ukvalificerede, som søger et job.

- Ledige får ofte det råd, at de skal søge bredt. Men ind imellem sker det også, at de søger for langt fra deres fag-område, siger hun.

Hun mener også, at der kan være for mange ansøger til et job.

- Det kan enten være fordi, annoncen er for upræcis. Men det kan også være fordi markedet er presset, med mange ledige og få job. Og sådan mener jeg, det er nu, siger Kit Abel.

02:18 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App