400 kan miste jobbet hos Scandlines

Foto: TV ØST

Hundredevis af ansatte på Scandlines-færgerne mellem Gedser og Rostock risikerer at blive fyret. De skal måske skiftes ud med tyskere.

Hvis det sker, bliver det når to nye færger sættes ind på ruten i starten af næste år, skriver P4 Sjælland.

- Det betyder, at vi kan miste mellem 200 og 400 arbejdspladser på dansk side, siger Joan Willumsen, der er tillidsrepræsentant for cateringafdelingen hos Scandlines, til P4 Sjælland.

Hvis det sker, frygter hun, at det vil være ødelæggende for området.

- Vi er i forvejen et udsat område, som gør, at den enkelte medarbejder er så utryg og er så bange for at miste sit job. For man går jo ikke bare lige hen på Lolland-Falster og får et nyt job.

Blandt medarbejderne hersker der stor nervøsitet.

- Det er hårdt. Især de sidste dage. Vi skulle have haft besked i går - og nu er det udsat igen, og det synes jeg er psykisk hårdt, siger Jane Muhlendorph, der er kok.

Hendes kollega, Thomas Michelsen, siger det samme:

- Man står i en uvished og det er ikke særlig sjovt.

Det er endnu ikke besluttet om begge, en eller ingen af færgerne skal udflages, men hvis de bliver det, kommer det ifølge 3F til at gå hårdt ud over de danske medarbejdere.

 - Et tyskflaget skib vil ikke kunne hente det samme tilskud til en dansk medarbejder, der er ansat på et tysk skib. Derfor vil det være utopi at tro, at danskerne vil få jobbene, siger Søren Sørensen, formand for 3F Sømændene.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App