3F kræver lovpligtige giftkurser

Foto: TV ØST

Fagforbundet 3F efterlyser lovpligtige giftkurser for de bygningsarbejdere, som arbejder med giftstoffet PCB.

Mange kommunale bygninger indeholder giftstoffet PCB, og skal derfor renoveres. Men de folk, der skal gøre arbejdet er ikke uddannet i at håndtere giftstoffet, mener 3F. Det skriver P4 Sjælland.

Ifølge fagforbundet er det nemlig både farligt for arbejderne selv og for andre, hvis de mangler kurser i at håndtere giftstoffet.

- Det værste, der næsten kan ske, er, at man tror, at man har fjernet PCB'en, og så sidder der stadig noget tilbage i bygningsdelen. Det vil jo være falsk sikkerhed, siger Per Christiansen, der er faglig sekretær hos 3F i Næstved.

Det er i forvejen lovpligtigt at tage et særligt kursus, hvis man skal arbejde med for eksempel asbest, men reglerne gælder ikke for PCB, selvom stoffet er lige så farligt.

- PCB er klassificeret på niveau med asbest, og asbest er ikke noget, man skal spøge med. Det tror jeg, at man er blevet klar over gennem årene, siger Per Christiansen.

Ud over indførelse af obligatoriske kurser kræver 3F også en national handlingsplan, så man får kortlagt, hvilke bygninger i Danmark der indeholder PCB.

Mindst 19 ud af 27 sjællandske kommuner uden for hovedstaden har en eller flere kommunale bygninger, som er forurenet med PCB.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App