Det vi har sammen

3F: Frivillige skal ikke vedligeholde

Foto: TV ØST

Lokalforeningen i Fjenneslev er endt midt i en strid mellem Sorø Kommune og fagforeningen 3F. Foreningen vil vedligeholde byens vej-heller, men 3F er imod det.

Lokalforeningen i Fjenneslev vil gerne passe de blomster og træer, som er plantet i de nye vej-heller på Ringstedvej.

- Vi mener, at det gør, at byen bliver meget kønnere at se på og køre igennem, siger John Nielsen, som er formand for Alsted-Fjenneslev Lokalforening.

Det er bare ikke i orden, mener 3F, som frygter, at det er begyndelsen på en udvikling, hvor frivillige tager arbejde fra fagforeningens medlemmer.

- De frivillige tager det arbejde, som vi har almindelige lønmodtagere til at lave i dag. Vores medlemmer udfører de job, som de frivillige nu vil til at tage, siger Jane Møller, som er formand for 3F Slagelse.

Det er Teknik og Miljøudvalget i Sorø Kommune, som har besluttet, at de frivillige skal passe hellerne som en forsøgsordning. Formanden for udvalget afviser kritikken fra 3F.

- Vi vil ikke have den slags arbejde i Vej og Park fremadrettet. Det har vi ikke ressourcer til at have. Hvis borgerne ikke ville hjælpe, ville vi smide sten i hellerne, og så ville vedligeholdelsesarbejdet slet ikke være der, siger Linda Nielsen (SF).

I første omgang skal lokalforeningen passe hellerne frem til nytår.

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App