37-årig lollik var tæt på Bostonbomberne

37-årige Marcus Knuth fra Lolland mærkede braget fra bomberne, da Boston Maraton mandag var udsat for det angreb, der indtil videre har kostet 3 personer livet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Maratonløbet i Boston, USA blev mandag afbrudt af bombeeksplosioner. Tæt på begivenhederne befandt 37-årige Marcus Knuth fra Lolland sig, skriver folketidende.dk.

- Vi havde lige forladt en cafe i Boylston Street for at gå ned af en sidegade, da den første bombe detonerede bag os. Min danske kammerat og jeg mærkede både braget og rystelserne, men ligesom alle andre omkring os, reagerede vi ikke i de første minutter. For helt ærlig, hvem forventer et bombeattentat på en idyllisk forårsdag i Boston? Især på ”Patriot Day”, hvor gaderne er fyldt med glade folk, der pifter og klapper af de mange maratonløbere fra hele verden, fortæller han til avisen.

3 dræbt og over 100 såret

Ifølge Ritzau eksploderede 2 bomber mandag aften klokken 20.50 dansk tid i målområdet ved det årlige maratonløb i byen Boston på USA's østkyst. Tirsdag formiddag var meldingen, at mindst 3 mennesker blev dræbt af bomberne, og at over 100 blev såret, hvoraf adskillige af dem mistede ben eller arme.

Boston var hans "helle"

For Marcus Knuth var det naturligt nok svært i starten at fatte, hvad der var sket, men alvoren gik hurtigt op for ham og kammeraten. 

- Først minutter senere fandt vi ud af, at vi kort forinden var nær stedet, hvor eksplosioner dræbte adskillige og sårede over hundrede. På trods af helikoptere i luften og sirener fra ambulancer gik alle overraskende roligt fra området. Vi fulgte politiets anvisninger, og da vi krydsede Charles floden, hørte vi endnu et brag i det fjerne. Det viste sig at være en tredje bombe, der eksploderede i det store J.F. Kennedy bibliotek i byens centrum (der var dog tale om en brand uden sammenhæng med bomberne red.). Siden hen har myndighederne lukket både undergrundsbanen og dele af luftrummet. Da jeg nåede tilbage til Harvard fandt vi ud af, at også universitetet nu er lukket indtil vi hører nærmere, beretter Marcus Knuth, der ifølge folketidende.dk det seneste år har studeret på Harvard Universitet i Boston - og tidligere været udstationeret i Afghanistan af flere omgange.

- Da jeg har oplevet både den 11. september 2001 i USA samt utallige bombeanslag i Kabul, bragte dagen kun dårlige minder tilbage. For efter 3 år i Afghanistan med både forsvaret og Udenrigsministeriet anså jeg faktisk mit år på Harvard som et ”helle”, hvor jeg kunne udveksle og udbygge mine erfaringer i fred. Men nej. Hvem end der står bag attentaterne i dag, er dagen en trist påmindelse om, at vores værdier og verden stadig har anseelige modstandere, lyder det fra Marcus Knuth efter at have været tæt på de voldsomme begivenheder.

Ingen har taget skylden

Ritzau skriver, at der tirsdag morgen dansk tid endnu ikke var nogen, der havde taget skylden for terrorbomberne.

USA's præsident, Barack Obama, har erklæret, at USA's myndigheder vil finde de skyldige og bringe dem for retten.


Nyhedsoverblik