23.000 færre jobs i det offentlige

De varme hænder inden for pleje, sundhed og undervisning spares væk i stor stil i kommunerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Efter årtiers konstant stigning falder beskæftigelsen i den offentlige sektor nu med stor hast.

Nye tal viser, at siden sommeren 2010 er der blevet 23.000 færre offentligt ansatte. Alene inden for det sidste år er der blevet er der blevet 16.800 færre ansatte, skriver Berlingske.

Det er især de såkaldt varme hænder inden for pleje, sundhed og undervisning, der bliver færre af, mens beskæftigelsen i staten stort set er uændret.

Formanden for Kommunernes Landsforening og borgmester i Horsens, Jan Trøjborg (S), bekræfter, at kommunerne har sparet "mærkbart" på personalet de senere år.

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, kalder udviklingen "dybt bekymrende", skriver Berlingske.

Og forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA siger, at "besparelserne rammer velfærden", og at den nye regering ser ud til at overtage den gamles målsætning om nulvækst i den offentlige sektor.

Før valget lagde S og SF op til en vækst i den offentlige sektor på 1,4 procent. Men regeringen vil først have styr på det offentlige underskud, som er på mindst 85 milliarder kroner.

- Vi er ikke til øgede udgifter, før vi er helt sikre på, at vi har pengene. Kommunerne skal overholde de økonomiske rammer, siger finansminister Bjarne Corydon (S) til Berlingske.

Han afviser al tale om løftebrud:

- Forskellen til den tidligere regering er, at vi på sigt vil bruge langt flere penge på velfærd, først via øgede skatter på syv milliarder kroner, og dernæst via reformer, siger finansministeren.


Nyhedsoverblik