12.000 løbere skal over Storebælt 28. maj

Bilisterne får en langsommere tur over Storebælt, når 12.000 løbere spurter over broen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Bilisterne skal have en god portion tålmodighed og måske en kande kaffe med, når broløbet over Storebælt afvikles den 28. maj med start i Nyborg og mål i Korsør.

Selv om starten går klokken 16.30, og godt 12.000 løbere spurter over broen i en halvmaraton frem til klokken 19, bliver bilkørslen over broen berørt mellem klokken 05 den 28. maj og klokken 02 den 29. maj, oplyser A/S Storebælt, Sund & Bælt.

I det tidsrum må man forvente, at turen varer 10 til 15 minutter længere end normalt.

Broen er åben for biltrafik mod både Sjælland og Fyn før, under og efter løbet, men det er nødvendig med en trafikomlægning for at sikre løbernes sikkerhed.

Broens to sydlige spor er derfor lukket for trafik under løbet, hvor der vil være dobbeltrettet trafik i det nordlige spor.

I 2008 skabte Lillebælt Halvmaraton så massive problemer, at Vejdirektoratet har afvist at give tilladelse til endnu et løb over broen - medmindre arrangørerne kan gennemføre løbet om natten.

Der har fire gang i broens historie været arrangeret et motionsløb på broen. Det første løb foregik i 1997, da Vestbroen
var bygget færdig og klar til togtrafik.

Derefter har der været løbet broløb i 1998, 2005 og 2008 . Der har fire gang i broens historie været arrangeret et motionsløb på broen. Det første løb foregik i 1997, da Vestbroen var bygget færdig og klar til togtrafik.

/ritzau/


Nyhedsoverblik