20-årig reddede løber fra hjertestop

Foto: TV ØST

En 20-årig mand var hurtig til at bruge førstehjælp, da en løber fik hjertestop. Han er nu Årets Førstehjælper.

20-årige Mikkel Viksø var på pletten med førstehjælp, da en 64-årig mand på en løbetur faldt om i Hørve i Nordvestsjælland. Mandag bliver han hædret med titlen Årets Førstehjælper for sin indsats af dansk Røde Kors.

Episoden fandt sted i maj 2011, hvor 64-årige Knud Erik Pedersen var ude og løbe.

- Jeg løber ud ad vejen og tænker pyha, der blev jeg godt nok meget forpustet. Jeg husker faktisk ikke mere. Jeg må være gået ud som et lys, fortæller Knud Erik Pedersen.

- Der står tre mennesker ved siden af, men de ved ikke rigtig, hvad de skal gøre. Jeg var hurtigt henne og mærke på hans brystkasse for at se, om han trak vejret, og han var meget kold, husker Mikkel Viksø.

Bare 14 dage forinden havde han lært førstehjælp i militæret. Han kunne derfor give Knud Erik Pedersen hjertemassage, indtil ambulancen ankom otte minutter senere.

- Jeg er ikke i tvivl om, at havde jeg ikke fået det, så havde jeg ikke kunnet reagere sådan, siger Årets Førstehjælper.

Knud Erik Pedersen lå i koma i 14 dage efter hændelsen, men har det godt i dag. Han er sikker på, at det har reddet hans liv, at lige netop Mikkel Viksø kom forbi den dag.

- Hvis Mikkel ikke var kommet, så var jeg død i dag, konstaterer Knud Erik Pedersen.

Mikkel Viksø selv blev bekræftet i, at førstehjælpen batter.

- Jeg var glad for at se, at det virkede, det jeg havde lært. Jeg var lidt i tvivl i starten, lyder det fra Mikkel Viksø.

Med titlen som Årets Førstehjælper følger 10.000 kroner.

 

02:51 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App