Sjællandsk hash-liga optrævlet

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 5

10 mænd og en kvinde er fængslet i en sag om indsmuling af hash til Danmark. Politiet har beslaglagt over 900 kg hash i sagen.

14 personer blev anholdt, efter at politiet har optrævlet en sjællandsk Hash-liga. De mange anholdelser startede i går, da politiet slog til i et industrikvarter i Ringsted. Her var tre personer i gang med at omlaste 520 kilo hash.

Efter anholdelsen fortsatte politiet til en rasteplads lidt uden for Høm ved Ringsted. Her konfiskerede de yderligere 77 kilo hash og anholdt to mand mere - heriblandt en 40-årig udlandsdansker, der normalt er bosat i sydspanien. Han anses for at være en af hovedmændene bag den sjællanske hashliga.

- Hovedmanden i dette her har tilknytning til en gård ved Næstved, så der vælger vi at gå ud og ransage. Der finder vi 100 kilo hash og så finder vi 2,1 million i kroner og euro og en pistol, fortæller politikommissær ved Københavns Politi, Steffen Thaaning Steffensen.

Kulmination på lang tids efterforskning

Sagen startede for ca. 5 måneder siden, efter at politiet havde modtaget oplysninger om en forestående indsmugling af hash med et skib fra Marokko. De marokkanske myndigheder fik anholdt 2 danske personer på skibet. Efterforskningen i Danmark blev intensiveret og førte til en dansk narko-organisation.

Efterforskningen, som blandt andet bestod i overvågning af flere mindre hashleverancer, førte til sidst politiet til Ringsted.

I alt der konfiskeret 907 kg hash samt ialt 2,3 millioner kroner.

11 personer blev i dag fængslet ved grundlovsforhøret i Københavns Byret. De fire er her fra regionen mens to udlandsdanskere, der er bosat i Syspanien ligeledes er knyttet til området omkring Ringsted og Næstved.

02:16 Luk video

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App