12 minutter er først fra 2015

Foto: TV ØST

Danskerne skal først arbejde 12 minutter mere fra 2015, siger S og SF nu.

 

Det kom frem under DR-udsendelsen Mød Partierne, hvor værten Jens Olaf Jersild interviewede SF's to toppolitikere, Villy Søvndal og Astrid Krag.

- Vi skal først og fremmest ud af denne krise og skabe flere job. Det giver ingen mening at arbejde 12 minutter ekstra nu, hvor der er lange køer på arbejdsløshedskontorerne, og hvor ledigheden er steget for tredje måned i træk, sagde næstformand Astrid Krag under udsendelsen.

Dermed ligger det fast, at danskerne ikke skal blive længere på arbejdet lige med det samme, hvis SF og Socialdemokraterne vinder regeringsmagten ved valget den 15. september.

Vigtigt element

De 12 minutter er ellers et af omdrejningspunkterne i den fælles økonomiske plan fra Socialdemokraterne og SF, som skal sikre, at der igen kommer balance i økonomien.

Ifølge planen skal de 12 minutter ekstra på arbejde give staten en ekstra indtægt på 15 milliarder kroner.

Penge som altså tidligst havner i statskassen fra 2015.

2015 og frem

- Vi vil indkalde til trepartsforhandlinger om, hvordan vi øger arbejdsudbuddet fra 2015 og frem, sagde Astrid Krag til Jens Olaf Jersild.

De 12 minutter er et af de mest omdiskuterede elementer i den økonomiske plan En Fair Løsning, som SF har udarbejdet i samarbejde med Socialdemokraterne.

Den borgerlige blok har flere gange sået tvivl om, hvorvidt det overhovedet er muligt at gennemføre planen i forhandlinger med arbejdsmarkedets parter.

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App